Over ons

Ons team bestaat uit gediplomeerde Kynologisch Instructeurs die bij de erkende opleidingsinstituten door oa de Raad van Beheer de opleiding hebben gevolgd. Jaarlijkse bijscholing is verplicht wat eveneens geldt voor ons Edupet keurmerk.  Onze trainingen worden gegeven in de winkels van Ranzijn Tuin & Dier (Alkmaar, Velserbroek en Zaandam), op locatie of onze sportlocatie in Zuidschermer.  

Wat wij doen

Wij geven hondentrainingen op hoog niveau, waarin kwaliteit, kennis, maar vooral ook veel plezier samen met je hond zeer belangrijk voor ons is. Door een goede begeleiding te geven in de praktijk, dit kan zijn dmv privé, groepslessen of zelfs sporten en workshops, is onze missie dat er tussen de eigenaren en hun hond een super mooie band en samenwerking ontstaat. 

Wij vinden het belangrijk dat eigenaren naast het goed trainen van de hond, ook goed begrijpen hoe de hond in elkaar zit. Welke ontwikkelingen gaat een pup door, het welzijn, verzorging, behoeftes van je pup of hond en hoe het gedrag van de pup of hond werkt. Wij bieden bij al onze trainingen toegang tot onze online academie waarin wij lesstof aanbieden door middel van een e-learning, met nog veel meer extra informatie, tips en tools. Bij de groepstrainingen geven wij fysieke theorielessen en bespreken we waar je tegenaan loopt. Nooit is een vraag teveel en als wij daar tijdens de les niet aan toekomen, zorgen wij ervoor dat we na de les contact met je opnemen, met je meedenken en proberen wij je te helpen. En anders, komen wij ook bij je thuis om te helpen.  

Wij hopen als team een goede bijdrage te leveren aan het welzijn van de honden, om (bijt)incidenten te voorkomen, begrip en kennis van hondeneigenaren te vergroten en vooral om de super mooie samenwerkingen tussen eigenaar en hond te zien ontstaan. 

Ons team

Melissa van Veen

Melissa is gediplomeerd sportinstructeur, gecertificeerd Kynologisch instructeur en geeft doordeweeks les op een school als docent lichamelijke opvoeding voor kinderen in de leeftijd 6 tot 12 jaar. Wil je Junior Hondentrainer worden? Melissa geeft ook deze lessen bij ons op de hondenschool. Ze houdt zichzelf scherp door altijd een leuke, nieuwe uitdaging te vinden. Ze is uiteraard gek op sporten en is ook onze sportinstructeur voor de workshops, Uni-Training Masterclass en Behendigheid. Als je denkt dat Melissa dan op de bank zit heb je het mis, want zij geeft ook nog sportlessen zoals Floatfit en helpt ook nog wel eens mee in de horeca. 

In haar vrije tijd houdt Melissa van feestjes, muziek evenementen en gezellig borrelen met vrienden. Zij houdt van spelletjesavonden en is een aanstormend talent in het spel sjoelen. 

Tijdens de trainingen motiveert zij anderen met haar aanstekelijke enthousiasme en zorgt voor een gezellige en goede sfeer. Melissa is een ster in het begeleiden van hond en baas. Met mensen, kinderen en honden werken is het liefste wat zij doet. Ze houdt ervan om ze te inspireren is en succesvol te zijn ieder op zijn of haar eigen niveau. 

Maureen Greuter

Maureen is gecertificeerd Kynologisch Instructeur, Pet Health Coach en Gedragstherapeut in opleiding. Maureen houdt zich enorm bezig met het welzijn van de pup of hond, gezondheid, maar vooral ook gedrag. Zelf heeft Maureen een super lieve Boxer genaamd Toby, die ook niet altijd aan de standaard adviezen voldeed. Het gedrag van honden interesseert haar enorm en ze is dan ook in opleiding voor Kynologisch Gedragstherapeut. Dit alles gecombineerd met haar liefde voor honden maakt Maureen een veelzijdige instructeur. Je kan haar alles vragen omtrent voeding, gezondheid en verzorging van je hond.

Maureen is een echte avonturier en zoekt deze graag op tijdens mooie reizen. Van sporten wordt zij niet echt warm, maar ze is altijd in voor een actieve uitdaging! Zij is gek op Latijns-Amerikaanse muziek, gezelligheid en borrelen met vrienden en van interieur styling gaat haar hart sneller kloppen. Maureen is ook zeer actief betrokken bij de hondenschool en helpt achter de schermen op heel veel vlakken mee op kantoor. Tijdens de trainingen zorgt zij er voor dat gedrag van de pup of hond goed begrepen wordt, deelt ze veel kennis en kijkt goed naar het niveau van elke combinatie eigenaar en pup of hond.

Koen van Arem

Koen is gecertificeerd Kynologisch Instructeur, geeft privé en groepslessen, is onze sportinstructeur voor de Uni-Training Masterclass en losse workshops. Naast het goed opvoeden en begeleiden van je hond, is Koen gek op sporten met je hond en is dan ook bezig met het volgen van diverse opleidingen op dit vlak in zijn privé tijd. Doordeweeks is hij vaak midden op de ruige zee te vinden, werkzaam op grote boten en offshore platformen als specialist voor brandblussystemen en veiligheid. Zijn passie voor honden en honden trainen, eigenaren begeleiden en ervoor zorgen dat er een mooie en goede connectie ontstaat tussen beiden, is belangrijk voor hem. Zelf traint hij vaak met zijn lieve, knappe en super leergierige Hollandse herder Laika.  

In zijn vrije tijd is Koen veel in de sportschool te vinden. Hij is een ervaren vechtsporter. Koen is ook een echte natuurliefhebber en is dan ook gek op het maken van mooie hiken, daar wordt hij heel erg blij van. Als echte liefhebber van Country muziek is hij ook regelmatig te vinden bij concerten en evenementen. En ja, hij heeft ook zeker een cowboyhoed en laarzen. 

Saskia van der Made

Saskia heeft haar carrière in de juridische wereld opgegeven om van start te gaan met haar grootste passie: werken met honden. In 2018 is zij gestart als Kynologisch Instructeur en in 2020 heeft zij de stoute schoenen aangedaan en is zij de hondenschool gestart. Zij is gecertificeerd Kynologisch Instructeur, gediplomeerd Hond & kind professional en gecertificeerd Behendigheidsinstructeur. Naast haar eigen hondenschool is zij ook werkzaam als docent bij Edupet (Martin Gaus Academie) voor het opleiden van nieuwe toekomstige trainers. Saskia coacht iedere dag met heel veel passie eigenaren en hun pup of hond. Je kunt bij haar terecht voor privé of groepstrainingen, sport, fitness en spel met je pup of hond. Ze vindt het heel erg belangrijk dat een eigenaar het gedrag van hun pup of hond begrijpen. Haar doel is het delen van kennis in combinatie met het creëren van een mooie samenwerking en diepe connectie met je hond. Hiermee wil zij bijdragen aan het vergroten van hondenwelzijn in Nederland. Een kwispelende staart van de hond naast zijn of haar eigenaar en een brede glimlach op het gezicht van een cursist, zijn de allermooiste momenten voor haar. 

Saskia is gek op lekker sporten met je hond, leuke dingen doen zoals sport & spel, met weer een tikkeltje bewustwording van het lichaam van de hond door fitness en spierkracht toe te voegen. Je ziet haar vaak werken met honden zonder dat ze iets zegt, op basis van spiegelen en lichaamstaal. Leuke dingen doen met je hond wordt zij super enthousiast van. Ook kinderen, gezinnen met kinderen, zwangere vrouwen kunnen bij haar terecht om alles te leren over en met hun pup of hond. Dagelijks is zij bezig met het welzijn van de hond en dat staat ook bovenaan haar lijstje.  

Verder is Saskia een echte ‘Beachgek’, een echte globetrotter en is over de hele wereld dichtbij water te vinden. Gek op de natuur, hiken en alle beestjes die op de planeet leven. Zij kan niet stilzitten, is gek op (water)sporten, lekker wandelen in diverse natuurgebieden, houdt van zingen (voornamelijk in de auto of douche), dansen en is dus gek op muziek. Lekker eten met een lekker glas wijn en met haar lieve hondje Misses Jones aan haar zijde is ze helemaal in haar element.

Onze trainingen